San Francisco – Pier 39, Alcatraz, Chinatown, Union Square

Heerlijk geslapen. Bij de receptie gratis continental ontbijt. Dit blijkt koffie met een soort koffiebroodje te zijn. Dat is wel lekker, maar hier kunnen we niet de hele dag op lopen.
Op naar Mel’s om weer zo’n overheerlijk Amerikaans ontbijt te nuttigen.We lopen daarna langs de baai richting Fishermans Warf. Onderweg komen we langs een supermarkt (Safeway) en regelen we een klantenkaart waardoor we weer wat geld kunnen besparen. Batterijen waren hierdoor toch $2 goedkoper.imm009

We lopen over pier 39. Erg toeristisch, maar gezien de drukte vinden veel mensen dit niet erg.
Om 12.45 vertrekt de ferry naar Alcatraz.imm011
Bij aankomst op het eiland vertelt een gids ,een ranger, over de geschiedenis van deze ex gevangenis.
Video gekeken, audiotour gedaan, erg aan te bevelen.

Bij terugkomst op de vaste wal blijkt de zon ongemerkt zijn werk te doen.Door de wind merk je er niet veel van, maar ongemerkt verbrand je toch als je niet oppast.

We hebben mazzel en kunnen gelijk met de tram mee, richting union square…tenminste, dat dachten we.imm036
Als we een kaartje gekocht hebben en instappen, kunnen we er na de eerste bocht, ongeveer 100 meter verder, alweer uit. Eindpunt, had mevrouw de bestuurder dat niet even kunnen zeggen.
We stappen over op de voorste tram in de rij en vertrekken 10 minuten later alsnog.

Aangekomen in het centrum merken we op dat we vlak bij Alamo zitten, waar we onze huurauto verderop in de week gaan ophalen.
We besluiten een kijkje te nemen, wat door de aanwezige werknemer op prijs wordt gesteld, want we krijgen gelijk een rondleiding door het bedrijf, waarbij hij enkele full size modellen aanwijst. We verlaten de garage en lopen richting Chinatown, nu wat centraler dan afgelopen maandag, dus via de toegangspoort de wijk in.imm006

Dat blijkt een goed idee te zijn want we lopen een stuk gezelliger zo.
Wat gegeten bij een chinese mcDonalds. Milkshakes medium size, zo groot dat Bas hem eerst nog meeneemt, maar later toch maar weg gooit. Hij kan hem niet meer op.

Vervolgens zijn we omgekeerd en weer teruggelopen naar Union Square om vandaar met de kabeltram weer terug naar de werf te gaan. Een hele belevenis, wij zaten bij de “remmer” en Peter ging op de trede aan de tram hangen. imm039Daarna weer lopend terug naar het motel en daar nog even de was gedaan. Iets teveel waspoeder gebruikt. Diverse malen gespoeld maar het blijft schuimen. Dat lossen we morgen wel op, geen zin meer. Bas slaapt al een tijdje. Wij gaan ook plat om 23.30.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *