Venetië

Het is vandaag maandag en we gaan deze keer op tijd ontbijten. We nemen zo de bus voor het hotel naar het station en gaan dan met de trein naar Venetië. Gezien de toltarieven hier en de redelijk goedkope trein is dat een verstandige keuze. Als we zo dichtbij zitten willen we deze kans niet laten liggen. Nu is treinen in  Italië iets anders dan in Nederland. Hier kan je kiezen uit Frecciarossa, Frecciargento, Frecciabianca, Italo, en Trenitalia. Nu is de laatste meestal het goedkoopst, maar daar heb je ook weer verschillende prijsklassen. Ook is het opletten welk station je kiest bij het kaartje kopen want Venetië Mestre is 12 minuten gelegen vanaf Venetië Santa Lucia. En je zal niet de eerste zijn die verkeerd kiest. Op het station is het weer goed opletten vanaf welk platform de trein vertrekt want dat is ook vaak anders dan op de billboards.


Maar het gaat goed vandaag en het eerste wat we zien als we het station in Venetië uitkomen is een mooie brug met een gondel. Hoe Venetiaans wil je het hebben? Wat ons opvalt is dat er veel meer straatjes zijn dan verwacht. Wij hadden het idee dat het alleen maar grachten zouden zijn maar dat viel mee. Evenals de stank waar men voor waarschuwt, ondanks dat het toch weer 25 graden is. We lopen langs de noordkant naar het  punt van Venetië, het San Marcoplein.


Je ziet onderweg heel veel gekleurd glaswerk en maskers. Dat is typisch iets voor Venetië. Uiteraard ook heel veel bruggen en gondels, maar voor de gondels betaal je €80,- voor een half uurtje, en dan zingen ze ook nog niet eens  voor je. Dat is in Las Vegas toch beter geregeld😀

Het San Marcoplein is weer verrassend groot. De Basilica San Marco gaan we niet in, we wandelen verder. Je moet keuzes maken als de tijd beperkt is. Wat ook opvalt is dat de prijzen hoger worden naarmate je dichter bij het San Marcoplein komt. En dat de hotelgasten niet meer met rolkoffers herrie lopen te maken want dat is tegenwoordig verboden hier. Je ziet daarom veel kruiers met een speciale bagagekar de koffers naar het hotel brengen, of per boot natuurlijk, want dat is hier geen probleem.


Helaas staat de Ponte di Rialto in de steigers, maar gelukkig is de andere kant nog wel deels te zien. Dit is toch wel een van de beeldbepalende bruggen in Venetië. Ook is het leuk om te zien dat men hier een ov netwerk heeft, maar dan niet met bus of tram maar met de boot.


Het wordt weer tijd om richting station te gaan en we kiezen daarbij voor de rustige straatjes. Ook hier blijkt weer dat je dan vaak de mooiste indrukken krijgt.

We zijn erg blij dat we een dagje Venetië gedaan hebben, het is een leuke locatie.

2 reacties op “Venetië

  1. Het is inderdaad een mooie plaats. Ik ben er ook geweest met Carla, Ineke en Bert toen we op vakantie waren in Porec. Met de draagvleugelboot, geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *