Verona

Dat was vanmorgen een bijzonder ontbijtje in het hotel. Het begon al met een croissantje waar pudding in bleek te zitten. Dat noemen ze hier een cornetti. Niet echt lekker zo vroeg op de dag. Daarna tikt Theo een eitje, gelijk het hele bord vol struis. Moet je ze eerst 6 minuten in een bak met heet water hangen. Els had daar wel al een eitje uit gepakt, dus nu loopt er nog steeds iemand naar zijn eitje te zoeken.

Zo leer je toch telkens weer nieuwe dingen. Na het ontbijt zijn we de stad in gegaan. Verona is goed lopend te bekijken. Door de stad loopt de rivier de Adige. Dat levert mooie brugplaatjes op.


Als eerste zien we de Duoma di Verona. Als Els in het buitenland een kerk ziet wil ze altijd een paar kaarsjes opsteken. In Rome ging dat niet want daar zijn de waxinelichtjes vervangen door elektrische kaarsen met een schakelaar. Dat maakt het allemaal toch een beetje minder. Maar vandaag heeft ze geluk, waxinelichtjes.


Er staat ook nog een koor te zingen. Het is natuurlijk zondag. Aan de hand van de plattegrond en de duidelijke aanwijsborden lopen we door het verrassend grote centrum. Ook hier weer leuke tussendoortjes en pleintjes. Dat is toch wel typisch iets voor Italië. Het wordt steeds drukker en op het grote plein Piazza Bra is er iets van een braderie of zo. Dat is wel jammer want door al die standjes wordt het zicht op de Arena behoorlijk weggenomen. 


De Arena is het op 2 na grootste klassiek Romeinse amphitheater van  Italië, net zoiets als het Colosseum  in Rome. Het is nog steeds als theater in gebruik, er worden regelmatig opera voorstellingen gegeven. We willen naar binnen maar er staat al een enorme rij te wachten. Dat proberen we later deze week nog wel een keer. We schuifelen verder door de straatjes op zoek naar het bekendste balkon van de stad, namelijk het balkon van Julia, van Romeo en Julia. Er is werkelijk geen doorkomen aan dus we keren om. De drukte begint ons nu wel een beetje te benauwen. Dat zetten we ook op de agenda voor later deze week.


We zoeken wat rustiger straatjes op en lopen richting hotel. Daar aangekomen gaan we weer wat zaken voor de dag van morgen uitzoeken en daarna op het balkon van het uitzicht genieten. In de verte branden een paar lichtmasten. Het blijkt het stadion van Hellas Verona te zijn. Die spelen op dit moment een wedstrijd in de serie B. Ze hebben met 2-0 gewonnen.

1 reactie op “Verona

  1. Weer hele mooie plaatjes en weer een leuk verhaal.
    Ja Noord-Italië is altijd druk heb ik gehoord van verschillende mensen.
    Veel plezier nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *