Rocky Mountains, Estes Park, Fraser

De wekker weer eens verkeerd gezet gisteravond dus die liep om 700 uur af. We hebben rustig aan gedaan, en gaan vandaag op weg naar de Rocky Mountains.We zitten al aan de voet van het bergmassief. In Estes Park ziet Bas een bibliotheek en we gaan naar binnen om weer even te mailen. Alle computers zijn bezet dus we moeten even wachten, maximaal 15 minuten volgens het bordje. Weer e-mail ontvangen van Els, Bert en Carla. Wel leuk om op deze manier contact te houden.
De auto weer in verder op weg naar het park. We kunnen bij de ingang weer zo door rijden met de Golden Eagle pas en al snel begint de weg fors te stijgen. Het uitzicht is fantastisch.
Als we een stop maken om te fotograferen zien we de zak chips in de kofferbak volledig bol staan van de overdruk.imm017
We zitten inmiddels al op ruim 3000 meter hoogte en de lucht is hier een stuk ijler. Later als we verder klimmen naar 4000 meter horen we een doffe plof achterin en blijkt de zak open gesprongen te zijn door de overdruk. Verplicht chips eten vanaf nu want het is natuurlijk zonde om de zak weg te gooien.

We brengen nog een bezoek aan het visitorscentrum / museumwinkel maar omdat alles erg duur is hebben we maar geen souvenirs gekocht.

We dalen weer af en komen in het dal bij het plaatsje Fraser.
We hebben in de plaatselijke boekwinkel een kopje koffie gedronken en Bas heeft weer een nieuwe pocket aangeschaft. Die leest wat af op de achterbank, om zijn Engels te perfectioneren.

Ik maak hier ook de fout om niet te tanken want in plaats van een kort stukje vlakke weg naar de snelweg blijkt dat we nog een bergrug over moeten klimmen en de tank is bijna leeg.imm026
Als we bijna boven zijn begint er van alles te knipperen en op te lichten op het dashboard om aan te geven dat we direct een pompstation moeten opzoeken, echter die moet je eerst maar tegen komen. Ik ga niet lopen, laat Peter weten. Als we bij wegwerkzaamheden vragen hoever het nog is naar de volgende pomp krijgen we te horen dat nog een kwartier rijden is.

Ik begin hem nu toch wel te knijpen want de auto reageert nog steeds erg nerveus op de minimale brandstof voorraad. We zetten de motor af als we bij de werkzaamheden moeten wachten op tegemoetkomend verkeer. Als we daarna weer willen starten lukt dat niet.
Shit toch niet ,… Nee gelukkig de versnelling stond in drive en dan start hij natuurlijk niet.
Gelukkig de motor start en de weg gaat weer dalen. Ik zet de versnelling in zijn vrij en daal zonder gas te geven. Tijdens de afdaling hoef ik maar 2 keer gas bij te geven en na wat een eeuwigheid lijkt komen we aan in Empire bij een tankstation. Na het aftanken blijkt dat er nog 3 gallon in de tank zat, genoeg voor ongeveer 80 mijl!
We hebben ons dus voor niets druk gemaakt, maar toch besluiten we om volgende keer eerder te tanken.Over de Interstate 70 bergje op, bergje af rijdend bereiken we om even voor 1900 uur Grand Junction, waar we overnachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *