Boston

We zitten met ons hotel aan de overkant van metrostation Lechmere. Omdat er een renovatie plaatsvindt rijdt er een shuttlebus naar downtown. Na 10 minuten stappen we uit in hartje Boston. Boston is een erg mooie stad, bijna Europees met veel trottoirs.
De weerman op tv voorspelde regen, maar al snel gaan de jassen uit.

Het is inmiddels 30 graden. Als we door het park lopen zien we aan de overkant het beroemde cafe Cheers. Uiteraard gaan we hier wat drinken. Van buiten is het allemaal bekend, maar de binnenkant doet totaal niet aan de tv serie denken. Het is wel erg gezellig en druk met lunchende klanten. Men zit ook al volop aan het bier.
In de stad is dat geen enkel probleem lijkt het wel.

Als we de originele binnenkant willen zien moeten we naar Faneuil Hall.
Daar is de binnenkant nagebouwd. Wij hebben de echte bar eerder al gezien in Hollywood. We wandelen een gedeelte van de Freedom Trail door Boston.
Deze route is gemarkeerd met rode stippen op het trottoir. Als je de route volgt zie je veel historische plaatsen.

Als het weer tijd om te winkelen is halen we op vertoon van het paspoort bij Macey’s een taxfreepas voor buitenlanders. Nu besparen we 11% op onze aankopen.
Natuurlijk schaffen we goedkope merkkleding aan. Macey’s en wij tevreden. Door de pas en de lage dollarkoers hebben we ongemerkt heel wat bespaard op onze aankopen deze reis.

Als we ’s avonds de bus weer op willen zoeken begint het te regenen en hebben we voor het eerst onze paraplu nodig die we in Washington aangeschaft hadden.

Op de hotelkamer zien we op televisie de gevolgen van de orkaan Katrina.
Men vindt de schade op dat moment erg meevallen. Later wordt pijnlijk duidelijk dat men er op dat moment erg naast zat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *