Yellowstone NP – Fountain Paint Pots, Old Faithfull

Nadat we ontbeten hebben in Alice’s restaurant, (Alice? Alice? who the f… is Alice?) gaan we weer op weg naar het Yellowstone National Park.imm013

Het is al aardig druk bij de ingang, maar omdat we een jaarpas aangeschaft hebben kunnen we aansluiten in een snelle rij. Na de eerste T-splitsing rechtsaf geslagen en al snel zagen we de eerste pluimen van de geisers aan de horizon verschijnen.

Had je die niet gezien dan had je ze wel geroken, wat een putlucht hing er hier zeg.
Als eerste bereiken we de Fountain Paint Pots geiser waar we de auto uitgaan om hem van dichtbij te bewonderen.

Om te voorkomen dat de toeristen overal dwars doorheen lopen, en vanwege drijfzand, is er vanaf de parkeerplaats een wandelpad over vlonders aangelegd, dus lopen we langs alle geisers een rondje.imm015
Verderop in het park hebben we nog een blik geworpen op de beroemde Old Faithfull, die bijna op de minuut nauwkeurig zijn fontein laat zien.
Als je wilt weten hoe laat de volgende uitbarsting te zien is kan je op de klok in het hoofdgebouw kijken waar dit staat aangegeven.imm023
Daarna weer een stuk door gereden naar de Grand Canyon Yellowstone, het hoogste punt in het park.
Dit zag er pas spectaculair uit. Als we uitgebreid staan te filmen en fotograferen begint het te regenen.
Door de hoogte veranderd dit in hagel/natte sneeuw. Daar staan we in onze korte broeken.
Van andere toeristen horen we dat dit typisch iets voor Yellowstone is.
Onderweg nog even gepicknickt en het park aan de oostzijde weer verlaten, op weg naar Cody.imm029

Het Big Bear motel wat we besproken hadden lag gelijk aan de invalsweg van Cody, dus we hoefden verder niet te zoeken.
Spullen uit de auto op de kamer, kaartjes voor de rodeo gekocht en op weg naar het Buffalo Bill museum. In dit gebouw zijn 3 musea ondergebracht welke met een toegangskaartje zijn te bezoeken.
Buffalo Bill wordt hier als een held vereerd, maar de indianen schijnen hier toch iets anders over te denken.imm033
In een andere vleugel van het museum is een grote wapencollectie te zien. Alle merken en soorten pistolen en geweren zijn hier te zien, met uiteraard deskundige uitleg. De pistolen gebruikt in de TV serie Bonanza waren hier ook te zien.

Na het eten zijn we weer terug gereden naar ons motel. imm008De rodeo was vlak bij het motel dus dat konden we lopend af.We hadden in het stadion gekozen voor plaatsen aan de kant waar de cowboys op de dieren plaatsnamen en dat was niet altijd zo gebeurd dus wel leuk om te zien.
Om de stieren en paarden wat wilder te maken had men namelijk een touw over de ballen van de dieren gebonden, dus je begrijpt dat die wel wilden steigeren.imm039
Als de act voorbij was werd het dier snel van de lus ontdaan en mocht het bijkomen in de ruimten achter de tribunes. Het programma was erg afwisselend en amerikaans opgezet dus voorbij voor je er erg in had. Een leuke ervaring rijker zijn we weer terug gelopen naar het hotel om daar de route voor morgen uit te stippelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *