Vertrek San Francisco – Yosemite, Tioga, Mammoth Lakes

Na een bak koffie samen met Bas de auto op gaan halen.
We zijn voorbereid, want bij Alamo proberen ze je altijd een extra verzekering en/of een upgrade aan te smeren. We hebben een stel voor ons om een auto op te halen, dus we weten precies wat de man achter de balie ons gaat vragen. Als we aan de beurt zijn trappen we nergens in en na ondertekening van het contract krijgen we de sleutels van een champagnekleurige Buick Century. Het is wel even wennen want er piept van alles en op het dashboard knipperen veel lampjes wanneer de auto wordt gestart.imm014

Nadat Theo eerst een paar keer per abuis met links geremd heeft (het is een automaat) en op de steile hellingen iets teveel gas geeft, waardoor we met gierende banden optrekken, krijgt hij het op een gegeven moment toch onder de knie. Het is wel gaaf om die heuvels eens een keer met de auto te nemen.

We gaan op weg naar het motel waar we Peter en onze bagage ophalen.
Vervolgens na het ontbijt nog even geshopt bij de Safeway en we gaan dan rijden richting de Bay Bridge. Het wordt al snel rustiger op de weg en we kunnen alle knopjes van de auto uitproberen.

Bas zit prima achterin en besluit daar de rest van de reis te blijven zitten.
Na een rit van ongeveer 3 uur komen we bij Yosemite National Park. Dit is het oudste nationale park van de USA.
De natuur is werkelijk schitterend. Na een rit door steeds woester wordende natuur komen we aan bij de beroemde Half Dome en de waterval.

De waterval is wel erg uitgedund, maar dat komt door het jaargetijde waar we nu mee te maken hebben.imm017
Bij het meer maken we een wandeling. Het is erg druk met bezoekers en er zijn heel veel campers. Veel mensen kamperen hier ook een paar dagen. Wij niet want dat laat ons programma niet toe.
We rijden verder in westelijke richting en komen via de Tioga pas, die we niet zo spectaculair vinden als verteld wordt, bij een van de uitgangen van het park.
We picknicken op een parking en komen na een korte rit aan in Mammoth Lakes waar we in checken bij het plaatselijke motel 6.
Bij de receptie staat een groep “oudere dames” uit Florida.
Er is een jazz festival in de stad en door een foutje is hun reservering gecanceld.

We raken aan de praat en een van de dames stelt voor om maar bij ons op de kamer te overnachten.
Een andere dame zegt daarop: “pas maar op want ze komen uit Holland en daar zijn ze erg vrij!”
Wij zien het ook niet zo zitten en gaan nog even naar de plaatselijke supermarkt om een piepschuimen koelbox aan te schaffen.imm016

Als we hem vullen met ijs denkt Theo dat er nog wel een fles Coke bij past en we kunnen weer op zoek naar een nieuwe koelbox, want deze is dus gescheurd.
Nog even een biertje, de administratie bijwerken en dan naar bed want om 5.45 loopt de wekker af.
Het plan is om na het ontbijt gelijk te vertrekken en via de woestijn en area 51 naar Las Vegas door te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *