Tucson – Phoenix

Als we Tucson verlaten zien we ongeveer 20 mijl ten noorden van Tucson een vliegveld opdoemen. Het gaat om het Evergreen Air Center wat gebruikt wordt om vliegtuigen te parkeren. In slechte tijden voor de luchtvaartmaatschappijen worden er vliegtuigen uit de vloot gehaald en o.a. in Arizona gestald.

Het klimaat is hier erg droog en warm en de luchtvochtigheid is laag.
De bodem is erg hard, alleen de eerste 3 centimeter laat water door, dus een ideale plaats om vliegtuigen te stallen. Dit hadden we ook al gezien bij IMARC.
We gaan de snelweg af om dichterbij te komen voor wat foto’s, maar dat lukt niet erg.
Alles is hermetisch afgesloten en zwaar bewaakt dus we zien alleen tientallen vliegtuigen in de verte staan. In Amerika moet je dan niet proberen om dichterbij te komen want dat levert geheid problemen op.We sturen weer richting snelweg en stoppen even verderop om wat te eten.IMG_1381
Als we de auto uitstappen, lopen we tegen een muur van hitte op. De temperatuur is weer verder gestegen naar 36 graden Celsius. Dat is hier bijna een record voor deze tijd van het jaar. We mogen echter niet klagen want thuis hebben ze de verwarming al aangehad.
Na een niet al te lange rit door het mooie landschap bereiken we Phoenix, waar we zullen overnachten.Phoenix is een metropool in de Salt River Valley en is 70 bij 50 kilometer groot.Er is niet veel hoogbouw en de straten lopen, op z’n Amerikaans, rechttoe rechtaan.Het is niet moeilijk om hier de weg te vinden.Nadat we een motel hebben gevonden, gaan we de stad verkennen. Er wonen veel Mexicanen en de levensstandaard lijkt hier iets hoger dan in het zuiden van Arizona.
De stad is enorm uitgestrekt en niet zonder auto te verkennen.’s Avonds zijn we naar de bioscoop geweest en we hebben ons weer verbaasd over de enorme emmers popcorn die mee naar binnen worden genomen. We hebben Intolerable Cruelty met George Clooney & Catherine Zeta-Jones gezien. Het is de nieuwste film van de Coen brothers en net in première gegaan. We vonden het een leuke film met verrassende plotwendingen, maar minder hilarisch dan andere Coen films zoals “The Big Lebowski” of “Raising Arizona”.

1 reactie op “Tucson – Phoenix

  1. Hoi Theo en Bas,

    We hebben nu een aantal malen op jullie USA site gekeken en het ziet er geweldig uit.
    Leuk om jullie reis op deze manier te kunnen volgen.
    Nog heel veel plezier en we zien de komende tijd de nieuwe updates met belangstelling tegemoet.

    Groetjes van ons allen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *