Sequoia NP

Met weemoed nemen we afscheid van Los Angeles. Het is een dynamische stad en het hotel was prachtig. Eerst hebben we nog even lekker ontbeten in het hotel. We gaan de Interstate 5 op richting het noorden. Het is behoorlijk warm en voelt benauwd aan.

Gisteren was het lekkerder weer. Al snel zien we de gevolgen van de vele brandhaarden in Californie. Het landschap is weer erg gevarieerd.
Van gele heuvels gaat het over in een wijngaard of sinaasappelplantage.

Ook zijn er grote stukken land volgezet met ja- knikkers. We bereiken al snel het Sequoia NP.  De weg gaat steil omhoog.
Het vele draaien, de warmte en de hoogte maken dat Jennifer zich steeds minder prettig gaat voelen. Bij het museum stoppen we even tot ze zich wat beter voelt.

Daarna bezoeken we diverse hoogtepunten in het park.
Bij de Generaal Sherman tree is het een en ander veranderd. De parkeerplaats is een halve mijl verlegd, en er is een wandelroute naar beneden aangelegd.
Het is een mooi gezicht al die grote bomen. Hier zou boswachter Bert zich in zijn element voelen. Aan het eind van de dag sturen we naar Fresno waar we een tussenstop maken op weg naar San Francisco.
Na het inchecken gaan we wat eten bij Ihop. De lokale politie heeft ook trek.
Er staan inmiddels 4 politiewagens voor de deur dus ons kan niets gebeuren.

Als we weer naar de kamer lopen horen we een trein langdurig toeteren. Als dat maar goed gaat vannacht want daar hebben we wel eens eerder ervaringen mee gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *