Seattle – Everett

Vandaag gaan we naar Boeing om de tour door de fabriek te maken. Als we bij The Future of Flight de kaartjes laten uitprinten staat de reserving van 2006 ook nog in de computer.

We beginnen met de tentoonstelling beneden en gaan om 12:00 de tour doen.
Als we klaar staan om de zaal in te gaan worden we aangesproken door een mevrouw. Het blijkt dat ze ons heeft horen praten en dat ze getrouwd is met een Nederlander.
Ze woont in Seattle en gaat met een kennis ook de tour doen.

We hebben vandaag een groot gezelschap waardoor we met 2 bussen gaan.
Na een korte film over de betekenis van Boeing voor de reiswereld gaan we richting de bus.  Het blijkt dat van elke 4 vliegtuigen van de wereld luchtvloot er 3 van Boeing zijn.

We rijden richting de productiehallen welke zo groot zijn dat ze vermeld staan in het Guiness Book of World Records. De tour blijkt uitgebreid te zijn. Eerst bezoeken we 2 hallen waar de 747 geassembleerd wordt. Daarna pakken we de bus, rijden naar de andere kant van het terrein en gaan kijken naar de productielijnen van de 777 en het nieuwste model, de 787 Dreamliner.

Zoals het zich nu laat aanzien gaat eind 2008 de eerste serie testvliegen. De eerste aflevering is gepland voor het najaar van 2009. Maar dat kan altijd nog wijzigen hebben we ervaren. Als we terugrijden zien we nog hoe een 787 getest wordt. Op de grond wordt de belasting van duizenden uren vliegen nagebootst, zeg maar de Ikea kastjes test methode.

Ook is er inmiddels een Dreamlifter gearriveerd, dit is een aangepaste 747 welke de onderdelen voor de 787 ophaalt over de hele wereld. Ook staat de eerste 777 vrachtuitvoering op het platform.

Al met al weer een bijzonder leuke ervaring. We rijden terug richting Seattle en komen door het late tijdstip in de spits file terecht. Het verkeer hier is toch wel een stuk drukker. ’s Avonds eten we bij The Cheesecake Factory een heel leuk en goed restaurant.
Morgen laten we de auto staan. Onze laatste dag in Seattle gaan we lekker lopen.

2 reacties op “Seattle – Everett

  1. Ik zie dat je me jaloers wil maken, prachtige foto’s, een Braves Jersey, en een schitterend SF!!!

    Nou, het is gelukt hoor….LOL
    Groetjes en nog veel plezier,
    Ruud

  2. Prachtige site met en uitstekend verhaal. Veel reizigers zullen hier de nodige informatie kunnen opdoen. Prima gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *