Seattle

Als we hebben plaatsgenomen in de diner van het hotel weet de ober al wat voor drinken we willen bestellen. Dat is nog eens belangstelling voor je gasten tonen.
Na het ontbijt gaan we richting Space Needle. Deze slechts 184 meter hoge toren stamt uit 1962 toen de wereldtentoonstelling in Seattle is gehouden.
We gaan met de lift naar het observatiedek.

Ondanks de beperkte hoogte is het uitzicht erg mooi, alleen waait het enorm dus blijven we voornamelijk binnen van het uitzicht genieten.
Hierna gaan we naar de andere kant van de stad richting het Safeco Stadium van de Seattle Mariners. Het lijkt ons wel leuk om de tour te doen in de thuisbasis van deze baseballclub.

Het ziet er lang naar uit dat we de enige twee deelnemers zijn maar als de tour start hebben we een groepje van 5, wij en 3 mensen uit Japan.
Het blijkt dat de club eigendom is van Satoru Iwata, de CEO van Nintendo.
Ook spelen er enkele Japanners bij de club, dat verklaart de belangstelling uit Japan in onze groep.

De tour is erg leuk en we krijgen veel van het stadion te zien. Verbaasd vernemen we dat er tijdens het WK in Amerika zelfs 2 poulewedstrijden zijn gespeeld. Voetbal, of soccer zoals men dat hier noemt is alleen populair onder de jeugd.
Men vindt het hier een vrouwensport. Nadat we afscheid genomen hebben nemen we ons voor een keer naar een baseballwedstrijd te gaan.

We gaan een bakkie doen bij Seattle’s Best Coffee en vervolgen dan onze weg naar het Columbia Center, het hoogste gebouw in Seattle.
Hier heeft men ook een sky view en er is niets mooier dan een stad van bovenaf te bewonderen.

Deze toren is 328 meter hoog en hier kan je alleen achter glas van het uitzicht genieten.

Nadat we nog wat winkels bezocht hebben sluiten we de dag af in een sportcafé.
We nemen plaats in een booth met eigen tv scherm waar we de worldseries tussen de Detroit Tigers en de St.Louis Cardinals kunnen bekijken. Na een spannende wedstrijd winnen de Cardinals met 5-4 en nemen een 3-1 voorsprong in de totaalstand.

Ontzettend gaaf sfeertje, Seattle is een erg leuke stad, jammer dat de vakantie morgen weer ten einde is.

1 reactie op “Seattle

  1. Beste Theo en Bas,

    Voor jullie schiet de vakantie alweer op. Voor ons niet, wij kunnen inloggen op de site “www.ombergen.nl”. We hebben tijdens jullie vakantie nu een aantal keren deze site bezocht en jullie dagreisverslagen en foto galleries bekeken onder USA 2006 en het is wederom een fascinerend verslag met erg mooie foto’s. Wel even wat anders dan een familieweekend op de Veluwe. Erg leuk om te lezen is jullie verslag over de stad “Holland” en het themapark
    “The Dutch Village” in de staat Michigan.
    Nog een fijne vakantie verder en een goede reis terug.

    Groeten van Sandra en Frank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *