Rapid City – Cody

Vandaag gaan we op weg naar het volgende reisdoel van deze vakantie, namelijk Yellowstone NP.  We hebben geprobeerd om een hotel in het park te boeken, maar daar moet je wel erg snel bij zijn want dat was allemaal zo uitverkocht.

Nu hebben we een hotel in Cody aan de oostkant van het park en een hotel in West Yellowstone aan uiteraard de westkant van het park.
Deze hotels zijn behoorlijk prijzig, maar dat komt door het populariteit van deze streek. Omdat het een aardig stukje rijden is naar Cody besluiten we eerst wat mijlen te maken en dan onderweg ergens ontbijten.
Dat wordt 2 uur later bij Perkins in Gillette. Leuk restaurant met zelfs een rokersgedeelte en dat mag wel heel opvallend genoemd worden. Men serveert een goede maaltijd voor een redelijke prijs alleen de koffie is ook hier weer niet te drinken.
Er zit een chloorsmaak aan het water en dus ook aan de frisdranken en de koffie. Dat is er heel eenvoudig uit te filteren maar daar heeft men hier nog niet bij stil gestaan. In Nederland wordt dat wel gedaan met waterfilters van amerikaans fabrikaat.

Vlak na Gillette kiezen we voor de scenic byway naar Cody. Het is weer een erg mooie streek en we passeren de Big Horn op 8347 ft. Onderweg zien we zelfs sneeuw en opvallend genoeg ook een rotsformatie waar het idee voor Mount Rushmore vandaan gekomen kan zijn.
Als we uiteindelijk in Cody aankomen is het Buffalo Bill museum helaas al gesloten dus we besluiten maar een wandeling door Cody te maken.

1 reactie op “Rapid City – Cody

 1. Hoi USA gangers,

  Het ziet er weer geweldig uit, mooi verslag en mooie foto’s van jullie reis!!
  Ik lees het regelmatig met veel plezier…….en een beetje jaloezie! haha
  Goede reis nog!
  Groetjes,
  Raphaella, Nicole, Cecilia en Ruud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *