New York – Ellis Island, Washington Heights, Columbus Circle

Na alweer een lekker ontbijt op weg naar Ellis Island. Het blijkt behoorlijk te regenen en voor het hotel staat een man paraplu’s te verkopen. Erg slim. Peter koopt er een voor $3. Wij laten ons nat regenen.imm033

Op Ellis Island geprobeerd om naar huis te bellen, maar collect calls (we zijn echte hollanders) naar Nederland blijken niet mogelijk te zijn. Bij Easy Everything nog een ½ uurtje internet gekocht om naar huis te mailen.

We nemen de metro naar Washington Heights, de buurt waar de wereldberoemde tv serie Friends zich afspeelt. Als we de metro uitkomen vinden we alle drie de buurt nogal onguur overkomen en we besluiten weer rechtsomkeert te maken.

We belanden op Columbus Circle en vinden een Ierse pub, PJ Carneys, waar we wat gaan drinken. imm035De barkeeper Barry blijkt een ware sportfanaat te zijn en we raken al gauw aan de praat over voetbal, ook al gezien de wedstrijd Ierland – Holland in september.

Hij schenkt Bas steeds gratis Cola bij zodat wij dan bier kunnen / moeten bestellen, maar gezien de leuke sfeer hebben we daar geen problemen mee.

Omdat het al laat geworden is besluiten we hier ook wat te gaan eten.imm034

Als we ’s avonds om de rekening vragen blijken er maar 4 biertjes en 1 cola op te staan naast het eten.Volgens Barry is alles in orde, dus we nemen afscheid, “good luck in september”, en gaan lopend terug naar de 34e street.

Terug in het hotel valt Theo op het bed en ligt in coma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *