Miyajima eiland

We vertrekken vandaag uit Fukuoka en gaan met de bus richting Miyajima eiland. Dit eiland is sinds 1996 cultureel erfgoed. Daarnaast zegt de folder dat de bekende Confuciaanse geleerde Shunsai Hayashi dit in 1643 als een van de drie mooiste plekken in Japan heeft benoemd. Dus dan moet dit wel wat zijn.


Aan het begin van de middag komen we aan met de ferry en hebben we al een mooi uitzicht op de O-torii Gate – een traditioneel Japanse poort wat tijdens vloed in het water staat.


Er zijn hier meerdere tempels te bezoeken en we gaan hiervan een deel af waaronder Itsukushima en Daishoin. Vooral Daishoin is erg mooi en bevat o.a. een gebouw met foto’s van een bezoek van de Dalai Lama.


Het is gedurende de dag bloedheet en door het vele trappen lopen stoppen we regelmatig even door op een bankje te gaan zitten. In het winkelstraatje is nog wel wat verkoeling te vinden door de air conditioning in alle winkeltjes. Het massa toerisme is hier goed vertegenwoordigd en dat merk je ook wel aan alle troep die hier verkocht wordt. Het meeste heeft totaal geen relatie met de tempels op dit eiland.


We doen aan het einde van de middag nog even een drankje bij een klein restaurantje dat dicht bij de ferry ligt en gaan daarna terug naar de bus.


’s Avonds rijden we naar Sandankyo waar we logeren in een ryokan. Dat is een traditioneel Japans gastenverblijf. Bij binnenkomst moeten we de schoenen uitdoen en ruilen voor slippers. Daarna mogen we naar onze kamers die in traditioneel Japanse stijl zijn uitgevoerd. Het uitzicht is echt geweldig vanuit onze kamer want we kijken uit op een bergrivier.


Voor het eten mogen we ons nog opfrissen in een traditioneel Japans bad. Vroeger waren dit seismische baden maar tegenwoordig is het gewoon warm kraanwater. Tijdens het eten krijgen we traditionele gerechten waaronder een vis die we zelf mogen ontleden. Dit gaat door de vis eerst plat te stampen met je stokjes, vervolgens weer naar zijn oorspronkelijke vorm te knijpen en daarna de staart en hoofd eraf te trekken. Met het hoofd komt dan ook gelijk de hele graat mee. Het smaakt in ieder geval erg goed.


Na het eten gaan we met een deel van de groep nog een kaartspelletje doen. Rond 12 uur gaan we slapen op de matrasjes die op de vloer liggen in onze kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *