Milaan

We zitten met de metro maar een kwartier van hartje Milaan. Als we uitstappen zien we dan ook de Duomo en ik moet zeggen, dat ziet er spectaculair uit. Het is nog niet zo lang geleden dat Tom Dumoulin hier na een spannende tijdrit gehuldigd werd als winnaar van de Giro d’Italia. Het is dus een historische plek. We gaan voor een kaartje om de dom van binnen te bekijken, maar daar gaat te veel tijd inzitten. Enorme wachtrijen.

Lopen dus maar om Milaan te verkennen. Als eerste zien we de Ferarri store. Als je hier binnenkomt hoor je het geluid van een formule 1 auto. Wel leuk bedacht. Je mag binnen geen foto’s maken, alleen van de auto.

Milaan steekt niet echt logisch in elkaar, en er zijn heel veel winkels, maar uiteindelijk zien we iets interessants. Voor ons doemt Castello Sforzesco op.

Dit is een kasteel uit de 14e eeuw. Het is vrij recent gerenoveerd en daarbij kwamen er ware kunstwerken onder het pleisterwerk vandaan.We vinden het wel vreemd dat niet alles zichtbaar is gemaakt, maar daar blijkt een gedachte achter te zitten. Om de kunstwerken te beschermen voor volgende generaties laat men het zo.

Dat is eigenlijk wel logisch want tegenwoordig krast men zelfs zijn initialen in bladeren van planten, of zit alles onder de graffiti. In de middag komen we weer langs de vorige week geopende eerste Italiaanse Starbucks in het oude postkantoor, en omdat de rij nu fors korter is sluiten we aan.

Het is een vrij nieuw concept en men gaat proberen om Italië te veroveren. Ik denk dat ze het vooral van de toeristen moeten hebben want de prijzen zijn veel te hoog voor de gemiddelde Italiaan. Die gaat daar echt niet elke week zitten. We komen in gesprek met een koffiebrander uit België en later een uit de UK.

Ze hebben o.a. stage gelopen in Amsterdam dus dat schept een band.

Het concept van een totale koffie beleving is bedacht in Seattle. De eerste vestiging van dit concept is daar geopend in december 2014. Dit is inmiddels de 5e vestiging. We hebben ons prima vermaakt. Dat kun je wel aan de Amerikanen overlaten.

We proberen nog een keer om een kaartje voor de Duoma te bemachtigen. Bij toeval ontdek ik dat er een speciale rij voor “olderly people” is, dus daar gaan we maar eens van profiteren. Dat kan nu 😂.

Een kwartier later lopen we in de Duomo. Het ziet er echt mooi uit. Ze konden vroeger wel bouwen hoor. Dit staat toch al een paar jaar zonder problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *