Las Vegas – Los Angeles

Met weemoed checken we uit bij het Hilton hotel en gaan op weg naar Los Angeles / Hollywood. Als we halverwege zijn komen we langs de spookstad Calico.
Het is een oud mijnstadje wat als museum is ingericht. Dat spookstad kunnen ze wel weg laten want er zijn net drie bussen japanners afgeleverd. Het is wel leuk om even te bezoeken maar de betaalde $12 vinden we het niet waard.IMG_1543IMG_1544Als we weer verder rijden is het weer genieten van het uitzicht, maar na Barstow zijn er flinke wegwerkzaamheden en wordt het een saaie boel.

We hebben inmiddels de laatste staat op deze reis bereikt, Californie.
Tegen 13:30 bereiken we de Los Angeles regio en dan is het nog 45 minuten rijden naar Hollywood. We hebben daar het Motel 6 Hollywood geboekt.

Het is een motel met 5 etage’s en een parkeer garage, dus eigenlijk kan het ook wel hotel genoemd worden. De ligging is schitterend, een straat achter Hollywood Boulevard.
Als we de spullen uit de auto hebben gehaald, gaan we gelijk de buurt verkennen.
Je wordt gelijk door kaartverkopers aangeschoten of je nog een show wil bijwonen.
Bijna altijd gaat dit om categorie B of C televisieshows dus we hebben geen interesse.
We proberen bekende namen te ontdekken op de Walk of Fame.IMG_1552Als we Mann’s Chinese theater bereiken blijkt in een van de bioscopen de film Kill Bill te draaien. Deze film is vorige week in première gegaan en is the talk of the town. Het verhaal is vrij simpel, op een bruiloft wordt iedereen vermoord. De bruid, Uma Thurman, blijkt echter nog te leven en na een coma van 4 jaar stelt ze een dodenlijst samen om wraak te nemen.
In het begin van de film denk je, dit is echt niets, maar de manier van filmen en de bijbehorende muziek houden toch de aandacht goed vast. Nu zitten we ook in een bioscoop waar een fenomenale geluidsinstallatie hangt.IMG_1555Het is het nieuwste DTS systeem van Harman Kardon, dus dat klinkt wel lekker.
Deze zaal wordt ook gebruikt voor filmpremières. De achterste rijen hebben lederen fauteuils en bijbehorende lounge. Wij zitten op een “gewone” stoel ook lekker.
Als je niet tegen bloed kan moet je deze film van Quentin Tarantino niet bekijken, want naar verluid is hier het grootste bloedbad ooit verfilmd door Hollywood.
Om te weten hoe het verhaal afloopt moeten we geduld hebben want dit blijkt part 1 te zijn en part 2 gaat pas in februari 2004 in de USA in première.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *