Katoomba – The Three Sisters, Wentworth Falls

Vandaag zitten we in Katoomba. Dit toeristenstadje ligt op een steenworp afstand van Sydney in de Blue Mountains. We zitten op loopafstand van Echo Point wat hier de populairste toeristenattractie is. Echo Point bestaat uit een platform die over de vallei hangt en uitzicht heeft op de Three Sisters rotsformatie. Vooral het feit dat dit platform dus uitsteekt over de vallei doet Barend besluiten om een gepaste afstand te houden.


Vlakbij Echo Point zit ook de Giant Stairway waarmee je snel naar beneden kan lopen. Marvin, Jeffrey en ik zien dat wel zitten, maar Barend in verband met zijn hoogtevrees niet zo. Hij besluit de auto te pakken richting het eindpunt waar een treintje loopt over een stijl traject die ons weer omhoog zal brengen.


Het beginstuk van de wandeling is erg leuk, want we kunnen ook over een klein bruggetje naar de eerste rotsformatie van de Three Sisters lopen. Op het bruggetje heb je gelijk ook een mooi uitzicht over de vallei. Hierna begint de stijle afdaling door een serie van trappen die uit de rotsen zijn gehouwen. Het valt me op dat het allemaal wel heel snel gaat zo, want voor we het weten lopen we al door een normaal pad in het bos met allerlei wildlife.


Wanneer we bij het treinstationnetje aankomen is er echter geen spoor van Barend. Marvin besluit om ook de wandeling omhoog te maken richting Echo Point, terwijl Jeffrey en ik het treintje omhoog nemen naar Scenic World wat een paar kilometer ten westen van Echo Point ligt. Boven aangekomen zien we echter ook nergens Barend zitten, dus lopen we via de weg terug richting Echo Point omdat we een miscommunicatie vermoeden en hem telefonisch niet kunnen bereiken.


Uiteindelijk blijkt hij daar ook niet te zitten. Na een tijdje worden we toch gebeld door Barend die onze wandeling wel erg lang vond duren. Het bleek dat hij weldegelijk op het bankje zat bij het treintje, maar dat wij sneller hebben gelopen dan dat hij er naartoe gereden heeft. Waarschijnlijk hebben we elkaar net misgelopen toen Jeffrey en ik het treintje omhoog namen, en Barend het treintje omlaag. Gelukkig is de groep weer compleet en gaan we nog even langs de Wentworth Falls. Ook hier heb je een mooi uitzicht over de vallei en over een waterval.


’s Avonds eten we wat bij een bijzonder restaurantje om de hoek waarvan de uitbaters een soort Amish-achtig volkje zijn – de sfeer binnen lijkt op die van een middeleeuwse pub. Het enige verschil is dat hier geen bier wordt geschonken, maar alleen gezonde sapjes. Gelukkig weet Barend hier nog iets op te verzinnen.

1 reactie op “Katoomba – The Three Sisters, Wentworth Falls

  1. Hoi Bas, als altijd weer hartstikke leuk om te lezen. Heleboel dingen zijn erg herkenbaar (12 apostels, Grampians, Blue Mountains, elkaar kwijtraken tijdens een wanderling ….Erg goed van je dat je het zo goed bijhoudt. Jullie moeten nu toch wel het idee hebben dat jullie al 3 máánden op pad zijn. Zoveel te beleven iedere dag!
    Groetjes
    Emmy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *