Fresno – Salinas

Na een rumoerige nacht door lawaai op de galerij en het doorgaande verkeer wat vermoeid opgestaan. We hebben geen haast vandaag. We gaan we eerst de was weer even wegwerken. Helaas zit de wasruimte op slot en is zelfs door het personeel niet open te krijgen.We gaan na het ontbijt dus maar gelijk rijden en vanmiddag een motel zoeken met was en droogmachines.

We maken er een rustig dagje van. Het is vandaag onze laatste stop voor de eindbestemming San Francisco. Rustig toeren we door het afwisselende landschap.
De borden geven aan dat het om een Scenic Route gaat en dat klopt aardig.
We komen boerderijen, katoenplantages, fruitkwekerijen en boomkwekerijen tegen.IMG_1614We nemen de tijd voor een terrasje, want het is alweer mooi weer.
Vandaag sturen we weer terug naar de kust van Californië, richting Monterey.
Als er nog tijd voor is willen we de 17 mile drive gaan verkennen. Als we in het gebied aankomen, verzetten we dat naar morgen, want door het mooie weer is er erg veel smogvorming. Mooie foto’s en vergezichten kan je dan wel vergeten.
We proberen het morgenochtend wel, dan hebben we ook minder zonlicht tegen.

In de buurt van Salinas horen we een grote knal en zien dikke rookwolken aan de horizon.Volgens de kaart ligt daar een vliegveld en we vrezen een ongeluk.
De rookwolk verdwijnt echter weer snel en als we dichterbij komen horen we het geluid van laagvliegende vliegtuigen. Er is een vliegshow in Salinas.IMG_1631We besluiten een kijkje te gaan nemen. Als we dichterbij komen ligt naast het vliegveld een Motel 6, wat we gelijk boeken voor de nacht. Snel het wasgoed in de machine gedaan en op het parkeerterrein naar de vliegbewegingen gaan kijken.
De ene stunt is nog spectaculairder dan de andere.
Het mooist vinden we de show van vijf F-16’s van het U.S. Airforce Thunderbirds.

Als de avond valt is de temperatuur gezakt naar zo’n 18 graden en hoeven we voor het eerst geen gebruik te maken van de airco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *