Van de bossen naar de bergen

Zaterdag willen we op tijd vertrekken, maar de receptie is nog gesloten. Inge is naar de bakker en komt tegen 8:30 aanrijden. We nemen afscheid en gaan dus een half uurtje later dan gepland op weg naar de Haute Savoie. Dat ligt onder het meer van Geneve tegen de Zwitserse grens aan. We hebben een appartement gehuurd in La Chapelle-d’Abondance.
Mooie plaatsnamen hebben ze hier. Onderweg is het weer regelmatig tol aftikken. Dat begint intussen behoorlijk op te lopen. We zitten al op €110,- en dan komt daar straks ook nog een vignet voor Zwitserland bij. Toch wel iets om rekening mee te houden.
We zien ook nog twee trailers van Red Bull en Pirelli richting zuid Frankrijk rijden. Daar is dit weekend de Formule 1 GP.
Het gaat allemaal weer zeer voorspoedig en rijden vlak onder de Zwitserse grens langs het meer van Geneve. Mooi uitzicht maar daarna is het wel even opletten. De route welke we willen nemen is afgesloten en we moeten omrijden. Tom Tom en Octavia routeplanner geven tegengestelde adviezen. We gebruiken daarom Google Maps op de telefoon om de route verder te bepalen en om 16:20 checken we in bij Mont Blanc Alpine Estate. Dat is een luxe appartementen complex. We hebben al eerder gehuurd bij dit bedrijf. En ook nu blijkt het weer goed voor elkaar te zijn.  We hebben uitzicht op de berghelling en beschikken over een balkon. De weers vooruitzichten zijn ook weer goed te noemen. We zitten hier wel op ruim 1000 meter dus de temperatuur is wel  zo’n 10 graden lager hier. Voor sluitingstijd besluiten we nog even snel wat boodschappen in te slaan bij de InterMarche in het dorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *