Tokio (2)

Onze tweede dag in Tokio. Morgen gaan we weer terug naar huis dus we proberen zoveel mogelijk te zien in een dag tijd. We gaan mee met onze reisbegeleider die we al vertrouwd Ben-San noemen; dit komt doordat we in onze groep nog een Ben hebben zitten en we geen verwarring willen wekken.

We stappen uit bij een metro station waar we een mooi uitzicht hebben op de Tokyo Skytree. Daarna lopen we richting Sensoji, ook wel bekend als de Asakusa Kannon Temple. Dit is een van Tokio’s populairste tempels. Het stikt hier van de toeristenshops dus dit is ook weer een uitgelezen kans om nog wat te scoren voor het thuisfront.

We gaan daarna naar de wijk Shinjuku waar veel wolkenkrabbers zijn te vinden. Ook vind je hier het regeringsgebouw van Tokio wat 243 meter hoog is. Op 200 meter hoogte hebben ze ook een observatiedek wat gratis toegankelijk is. Het zicht is beduidend minder dan gisteren dus we zijn blij dat we toen besloten hadden om gelijk de Skytree te doen.

Vervolgens gaan we met Ben-San naar Shibuya en we besluiten hier om van de groep af te splitsen en onze eigen plan te trekken. We nemen gelijk nog even een foto van het standbeeld van het beroemde hondje Hachikō. Deze hond was opmerkelijk trouw aan zijn baas en wachtte hem aan het einde van iedere dag op bij het station van Shibuya. In 1925 overleed zijn baas door een hersenbloeding, maar toch bleef Hachikō nog iedere dag op het station wachten met de hoop dat zijn baasje terug zou komen. Dit hield hij uiteindelijk 9 jaar lang vol. Uiteindelijk is hier ook nog een Amerikaanse film van gemaakt genaamd Hachi: A Dog’s Tale.

We drinken wat bij de Starbucks wat uiteraard een grote vestiging heeft net naast het kruispunt en gaan daarna richting Akihabara. Deze wijk staat bekend om de vele elektronica, gaming, anime en manga shops en we noemen het dan ook de nerd-wijk. We vinden o.a. een winkel waar ze onderdelen verkopen voor arcadekasten en een winkel waar oude Nintendo’s worden verkocht met allerlei spellen uit de jaren 80 voor spotprijzen.

De vrouwen in onze groep houden het hier niet zo lang uit en gaan een ander deel van de stad verkennen. Na een paar uur spreken we af bij Shimbashi waar veel eetgelegenheden zijn te vinden waaronder een Hooters; er zijn toch best wat westerse invloeden hier in Tokio. Uiteindelijk gaan we eten bij een Italiaans restaurant waar de gerechten een Japanse twist hebben. Zelf neem ik een risotto wat eigenlijk geen risotto is, maar toch wel lekker smaakt en heel pittig is.

We eindigen de dag in de lobby van het hotel waar we met een stapeltje kaarten gaan pesten. Helaas zit Manda naast me en heeft ze het geluk telkens flink wat jokers in haar hand te krijgen, dus al snel lijkt het alsof ik een Japanse waaier in mijn handen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *