The Peak in Hong Kong en vlucht naar Melbourne

We staan bijtijds op en checken uit in het hotel. Onze bagage moeten we afgeven aan een medewerker die het voor ons naar de bus zal brengen. Althans, zijn antwoord was “Yes” toen we vroegen of hij het voor ons naar de bus zou brengen van Hong Kong Central zodat we daar onze bagage alvast konden inchecken voor het vliegveld. Bij Central aangekomen blijkt er echter geen spoor te zijn van onze bagage. Barend en ik besluiten dus om de taxi terug naar het hotel te nemen. Tijdens het gesprek met de taxi chauffeur (die wel goed engels spreekt) komen we erachter dat de bagage nooit met de bus mee wordt gebracht naar het station, maar dat de shuttle alleen maar een service is om je naar diverse punten in de stad te brengen. De bagage blijkt gewoon in ons hotel te wachten totdat we het uiteindelijk zullen ophalen wanneer we klaar zijn om naar het vliegveld te gaan. We willen het echter nu al inchecken dus we gooien onze bagage in de taxi en gaan weer terug richting Central. Hier checken we in bij de Qantas balie en gaan vervolgens richting the Peak.


Het idee was om met de roltrappen naar boven te gaan en daar het laatste stukje met the Peak tram te gaan. Dit is een oud trammetje die het gehele stuk over de berg loopt richting the Peak. Helaas is het een uitdaging om het stationnetje te vinden aan de hand van de borden, of het gebrek daaraan. Uiteindelijk belanden we na een flinke wandeling bij het beginpunt van the Peak Tram. Ach, zien we dat ook eens.


Na een leuke en steile tramrit komen we aan op the Peak. Hier heb je een overweldigend uitzicht over Hong Kong en Marvin staat flink foto’s te maken met zijn spiegelreflex camera. Na een tijdje gaan we weer naar beneden en bezoeken we een parkje vlakbij het station van the Peak Tram. Vervolgens is het alweer tijd om naar het vliegveld te gaan.


We hebben de vlucht van 19:00 richting Melbourne, maar wanneer we in het vliegtuig zitten horen we dat we vertraging gaan oplopen. Het vliegtuig mist een belangrijk onderdeel, altijd fijn, en we horen dat de chinezen hebben belooft dat dit binnen een half uur geinstalleerd zal worden. Na een uur mogen we eindelijk vertrekken. De piloot geeft wel wat extra gas bij waardoor we maar 8 uur en een kwartier over het stuk doen ipv de geplande 9 uur. Behalve Marvin kan eigenlijk niemand slapen en we komen de volgende ochtend rond half 9 in Melbourne aan.


Hier huren we onze auto, een Subaru Outback wat wel een leuke bak is. Marvin heeft de eer om als eerste aan het links rijden te wennen en het gaat hem goed af. We zetten koers richting de oom en tante van Jeffrey en komen daar rond 11 uur aan. Behalve een korte trip naar het dorp Berwick waar ze wonen besluiten we het rustig aan te doen. Uiteindelijk ga ik rond een uur of twaalf slapen. De teller dat we dan wakker zijn geweest staat dan rond de 36 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *