Aankomst Savognin

Het kost wat tijd om Stuttgart uit te komen, want ook hier waren er weer de nodige aanrijdingen. We nemen omleidingsroute U4 en komen vlak voor het plaats delict weer op de autobahn. Een aanrijding tussen een motorrijder en een auto zorgt voor een infarct op de A81. Na dit oponthoud kunnen we lekker doorrijden en bereiken al snel de grens met Zwitserland en gaan richting Neuhausen.

Hier bezoeken we de Rheinfall, de grootste waterval van het Europese continent.


We komen gelijk met een ander stel aan in Savognin. De receptie is gesloten dus we moeten bellen. Met de doorgegeven code krijgen we de sleutel uit de automaat. De volgende ochtend tussen 8 en 10 uur kunnen we inchecken.

Het appartement is erg mooi. We zitten op de tweede etage. Omdat het begint te spetteren laden we snel de auto uit. Verder dan een flinke onweersklap komt het niet.


De volgende dag gaan we naar Chur. Daar zien we een imposant busstation met de bekende gele postbussen. 


Al wandelend door het voetgangersgebied maakt Theo kennis met een van de nadelen van elektrische auto’s. Je hoort ze niet dus ik kom vol in aanvaring met een Toyota.
De schreeuw van Els laat me meer schrikken dan de klap. Tja, er zat een vrouw achter het stuur, wat zal ik daar nu van zeggen 😀

Er is verder geen schade dus na excuses aanvaard te hebben wandelen we verder. Chur is een van de oudste steden van Zwitserland. Omdat men hier geen oorlogsgeweld heeft gehad zijn de gebouwen ook echt oud. Dat maakt het leuk om door het centrum te wandelen. De sanitaire stop van Els duurt wel erg lang, later blijkt dat ze de weg terug naar boven niet meer kon vinden. Ze is zelfs in de keuken van het restaurant beland. Dat heb je met oude gebouwen😉

Als we de boodschappen ingeslagen hebben gaan we weer richting appartement. Lekker lezen en van het mooie uitzicht genieten.

1 reactie op “Aankomst Savognin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *