Salt Lake City

Als we door het centrum van Salt Lake City lopen valt ons op dat er wel erg veel winkels leeg staan. Bij het visitor centrum halen we een map met een wandeling door het historische centrum. Als we oversteken blijkt ook het winkelcentrum nagenoeg leeg te staan.

Benieuwd naar de oorzaak vragen we naar de reden.
Het blijkt dat de binnenstad van Salt Lake tegen de vlakte gaat en er appartementen en boetiekjes voor in de plaats komen. De winkels zijn allemaal verhuisd naar een nieuwe mall buiten het centrum.
We belanden bij het gebied waar de mormonen hun domein hebben en worden buiten door een betoger gewaarschuwd om vooral niet te luisteren naar de mensen binnen.
Wel grappig want dat waren we ook niet van plan. De gebouwen zijn erg mooi, daar komen we voor.

Men is ook hier al aan het verbouwen want het tabernacle wordt aardbevings-proof gemaakt.
Als ook het Capitool in de steigers blijkt te staan hebben we het wel gehad met verbouwen, het lijkt Amsterdam wel. We nemen nog even een kijkje op het observatie dek van het hoofdkantoor, kost niets en er zijn zelfs gaten in de ramen gemaakt zodat we mooie foto’s kunnen maken.

We zoeken de auto weer op en gaan een hotel zoeken. Het is overal erg druk want er blijkt een conferentie te zijn. We vinden toch een kamer, maar voor de eerste keer kunnen we geen coupon inleveren. Nadat we de bagage gedropt hebben gaan we weer de stad in. Vandaag gaat de nieuwste film van Clint Eastwood, Flags of our Fathers, in premiere en die willen we zien.
Het is een film met een boodschap, zeker in deze tijd, en we vonden hem goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *