Rustdag in Canberra


Vandaag hebben we een rustdag in een soort vakantieparkje in Canberra. Het geheel doet denken aan een soort centerparks, maar dan wat spartaanser. Zo is er geen plaza of supermarktje op het terrein, maar wel een zwembad en een tennisbaan. Het weer was de afgelopen dagen niet altijd even goed, maar vandaag is het heerlijk zomers wat wel mooi meegenomen is op zo’n rustdag.


’s Avonds bakken we wat vlees op een van de vele publieke barbeques die het park rijk is. Je ziet dit heel veel in Australie, en bij mooi weer wordt hier dankbaar gebruik van gemaakt door de Aussies en de backpackers. Wel is het een beetje opletten dat we ons brood niet kwijtraken aan de wilde papegaaien in de buurt die het ook wel lusten.


’s Avonds gaan we eerst even langs de plaatselijke bioscoop en kijken we de film Contagion. Daarna doen we het uitgaansleven aan van Canberra. We merken wel wat verschillen met het uitgaansleven in Nederland. Zo heb je bij praktisch elke tent een complete wachtrij met security. Daarnaast hebben ze ook geen gebrek aan security binnen de kroeg of club waarbij ze er onder andere goed op letten of je niet je drankje meeneemt de dansvloer op. Het zal misschien wel nodig zijn. Desondanks zijn het wel leuke tentjes en vermaken we ons prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *