Op weg naar Chicago

Als we opstaan blijkt het gedaan met het mooie weer want het regent. We gaan ontbijten in het restaurant van het hotel en checken uit via de televisie. We gaan op weg naar Illinois.
Onderweg blijkt er behoorlijk aan de weg gewerkt te worden, van A naar Beter, zullen we maar zeggen. Ondanks de werkzaamheden lopen we maar 30 minuten vertraging op. Omdat we nogal druk zijn met alle knopjes in de auto missen we een tolboot op de I 294.
We rijden over de Ipass lane en worden geflitst. Bij de volgende tolboot leggen we uit wat er gebeurt is en krijgen we een envelop mee om alsnog binnen 5 dagen de tol te betalen.

Omdat we in de buurt zijn brengen we een bezoek aan Woodstock.
Dit is niet het Woodstock van het beroemde muziekfeest uit de vorige eeuw, maar de plaats waar de film Groundhog Day met Bill Murray is opgenomen. Als we het plaatsje inrijden vragen we ons af hoe de producent deze plek gevonden heeft.
Helaas regent het nogal als we uitstappen. We besluiten daarom eerst te lunchen bij Angelo, een ouderwetse Amerikaanse diner. In de regen lopen we daarna door het plaatsje om inderdaad enkele bekende plaatsen te spotten. Daarna rijden door naar Chicago.
We checken in bij het Best Western River north en dat blijkt geen verkeerde keuze.
Het hotel ligt bijzonder centraal en je kan er gratis parkeren.

Als we de bagage gedropt hebben gaan we gelijk op pad om de stad te verkennen. Gelukkig is het gestopt met regenen. We vinden het erg rustig op straat, maar als het 5 uur is komt daar ineens verandering in. De kantoren stromen leeg en iedereen haast zich richting station. Grappig is om te zien dat veel dames sportschoenen hebben aangetrokken om snelheid te maken. We krijgen trek en belanden bij Gino’s East.

Toevallig was er een aantal dagen geleden op de travel channel een documentaire over dit restaurant. We gaan voor de traditionele deep dish pizza een specialiteit van Chicago.
We krijgen niet alles op, dus de restanten worden door serveerster Stephani in een box gedaan en krijgen we mee. We maken er een dakloze blij mee.

1 reactie op “Op weg naar Chicago

  1. Hallo jongens,

    Dat ziet er toch weer gelikt uit, maar dat plaatsja Holland, weten jullie zeker dat dit de States is? Je zou denken jullie lopen in een plaat op de Veluwe. Maar wel leuk om te zien en te lezen dat “onze” cultuur een trekpleister is.

    Nou nog heel veel plezier.

    Groetjes
    Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *