Olympia

Vandaag gaan we de geschiedenis van Boeing bekijken. We rijden naar The Museum of Flight. Het is erg mistig en als gevolg daarvan zijn er diverse aanrijdingen en duurt de rit wat langer. Aangekomen bij het museum begint de zon door te breken, we hebben weer mazzel.
We starten met een introductie rondleiding door een vrijwilliger, maar hij was wel erg lang van stof. Daarna gaan we het museum op eigen houtje verkennen.

In de Red Barn, de originele startplek van de Boeing fabriek, is te zien hoe er begin 1900 vliegtuigen gemaakt werden. Een interessante expositie waar we veel bekende namen uit de geschiedenis van de luchtvaart tegenkomen. Een andere vleugel van het museum is gewijd aan gebruik van vliegtuigen in de oorlog en er is een afdeling waar behoorlijk wat exemplaren te bewonderen zijn.

Tenslotte maken we de oversteek naar de overkant waar buiten diverse vliegtuigen staan. Vandaag kunnen we de Concorde en de eerste Airforce One van binnen bekijken.

Het is inmiddels tijd geworden om te eten en we zoeken voor de laatste keer een Fridays op.
We worden geholpen door serveerster Jennifer die wel heel erg rap is. Komt goed uit want we willen vanavond nog een filmpje pakken.

Het wordt The Departed, een crime / thriller van Martin Scorsese. In het kort gaat het verhaal over de aanpak van de Ierse maffia in Boston.
Wel leuk want we zagen aardig wat bekende plaatsen in de film. Er doen behoorlijk wat grote namen mee, DiCaprio, Nicholson, Wahlberg, Damon, Sheen en Baldwin om er maar een paar te noemen. Het was alweer een goede film in een theater met digitale projectie en een sublieme geluidsinstallatie. We zullen niets verklappen maar het is geen film waar je bij in slaap zult vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *