Los Angeles – Downtown, Hollywood Blvd, Thousand Oaks

Vandaag geen wekker gezet. We gaan naar LA downtown verkennen en alvast kaartjes kopen voor de Universalstudio’s Hoeven we morgen niet in de rij te staan.
Het is behoorlijk druk op de snelweg. Dit zijn we niet gewend de afgelopen weken. De maximumsnelheid is ook verhoogd naar 65 á 70 mijl per uur, en het verkeersbeeld is veel onrustiger door het veelvuldig veranderen van rijstrook door veel automobilisten. Opletten is het motto.

We parkeren de auto op een bewaakte parkeerplaats voor $3,50 en gaan lopen. We zitten in een mexicaanse wijk en het ziet er allemaal erg smerig uit. Het wemelt hier ook van de zwervers.imm038
We belanden in het kantoren centrum van de stad. Hier is het aangenamer.
Als we bij het visitecentrum informatie verzamelen blijkt dat ze ook universal kaartjes verkopen met $10 korting. Gelijk meegenomen dus.
Omdat LA geen echt centrum heeft gaan we terug naar de auto. Het blijkt dat LA heel veel bewaakte parkeerplaatsen heeft, en het kost ons enige moeite om de auto weer terug te vinden. Volgende keer toch maar even opschrijven waar we hem achtergelaten hebben.

We rijden richting Hollywood en parkeren in een garage bij Hollywood Boulevard. Hier gaan we naar het Hollywood Entertainment Museum.imm039
Na 15 minuten begint de rondleiding. We zien de set van Star Trek: The Next Generation en de bar uit Cheers. Er wordt ook getoond hoe het maken van een film in zijn werk gaat, Verder werpen we een blik in de in opslagruimte van kostuums en decorstukken.imm009

Daarna lopen we over de walk of fame, een trottoir aan beide zijden van Hollywood Blvd met zo’n 2000 marmeren sterren ingelegd.
Als je iets wilt voorstellen in het entertainment wereldje hoort je naam hierbij te staan.
Dit gebeurt niet zomaar, want elke aanvraag moet goedgekeurd worden door de Amerikaanse Kamer van Koophandel en er dient een bedrag van ruim $7000 betaald te worden.imm013

Bij het Mann’s Chinese Theater op nummer 6838 zijn er je ook voet- en handafdrukken te bezichtigen van filmsterren
Als we later de parkeergarage uitrijden zien we een filmploeg alles klaarmaken voor opname. Diverse apparatuur staat opgesteld en er staan een paar trailers. Dit is dus echt Hollywood.

We zoeken vervolgens de snelweg weer op. We zijn niet de enige, want het is weer immens druk. 16 baans wegen (8 banen voor elke rijrichting) en het staat muurvast. Als we langzaam aan bij Thousand Oaks komen wordt het wat rustiger.

Om 18:05 komen we aan bij het hotel. Hier blijkt dat onze reservering net uit de computer gehaald is. Gaat toch niet zo lekker dat reserveren bij Motel 6.

Later komen we er achter dat we gereserveerd hebben met een creditcard waarvan de verloopdatum inmiddels bereikt is. Gelukkig zijn er genoeg kamers beschikbaar. We kunnen kiezen of we boven of beneden willen zitten. We kiezen voor beneden. imm012
Op de kamer knippert de telefoon en blijkt er een fax van Carla te liggen bij de receptie.
Daar dit ons laatste motel is halen we alles uit de auto en gaan op zoek naar een eetgelegenheid. Omdat Theo in ’79 hier geweest is weet hij dat aan de andere kant van de snelweg een winkelcentrum zit. Het is natuurlijk wel veranderd maar we vinden ook een italiaan (la bella luna) waar we zeer goed gegeten hebben. Het heeft een erg vriendelijke bediening en zeer goed eten. Bij het dessert komt de serveerster met een schaal “voorbeeld”-desserts waar je er één uit kan kiezen.
We zitten al vol dus we gaan voor de koffie deze keer.

Nog wat shoppen in de supermarkten weer op weg naar het motel, het is inmiddels al weer laat geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *