Kennedy Space Centre

Op tijd vertrokken we vandaag naar Kennedy Space Center. We zijn er inmiddels aan gewend dat alles in Amerika groot is maar dit complex is gigantisch.
Bij binnenkomst kregen we direct te maken met een uitgebreide veiligheidscontrole.IMG_0813

Vervolgens zijn we gelijk met de tourbus meegegaan. Rijdend over het complex krijg je uitgebreide informatie. De eerste stop was een observatiecentrum bij het lanceercomplex van de spaceshuttle. Vanuit het assembleer gebouw wordt de shuttle met een snelheid van maximaal 1 mph naar het lanceercomplex gereden, een afstand van 3 1/2 mijl.
Hier is ongeveer 8 uur voor nodig.IMG_0815

Elk kwartier vertrekt er een bus naar de volgende stop, het Apollo / Saturn Center.
De originele controlekamer is hier te bezichtigen en er wordt een lancering nagebootst, compleet met licht en geluidseffecten. Vervolgens kom je in een hal waar de Saturn raket is te bezichtigen samen met allerlei capsules.

Er zijn ook hier weer diverse voorstellingen, en je kan zelfs op de foto in gewichtsloze toestand. Als de tourbus je weer terug bij het bezoekerscentrum heeft gebracht valt hier ook nog zeer veel te zien. Vandaag was Walt Cunningham (een Apollo 7 astronaut) aanwezig om zijn boek te signeren en vragen te beantwoorden.IMG_0826

In het Launch Status Center werd er een demonstratie over Space Shuttle Orbiter tegeltjes gegeven. Deze tegeltjes bestaan uit 10 % silicone en 90 % lucht en dienen de Orbiter te beschermen bij terugkeer in de dampkring.
Er werd een gasvlam op de tegel gericht terwijl de man het met zijn blote hand vasthield. De tegel werd vuurrood maar de man gaf geen krimp, dus het isolerend vermogen is indrukwekkend. Toen de vlam weggehaald werd, verdween de vuurrode gloed en koelde de tegel snel af.IMG_0856

Omdat het al laat geworden was zijn we verder gegaan naar het U.S. Astronaut Hall of Fame. Dit is een museum waarin alle Amerikaanse astronauten worden geëerd.
Ook zijn er interactieve demonstraties, zoals een G-krachten turbine en een Space Shuttle Orbiter landings simulator.IMG_0827

Inmiddels was het al sluitingstijd, dus moesten we de zaak verlaten.
Eigenlijk is 1 dag dus te kort om alles te bezichtigen. Zo hebben we de IMAX films moeten laten schieten, net als een paar exposities. Het is wel mogelijk om je kaartje te laten stempelen zodat je de tweede dag nogmaals naar binnen kan.
Als je de tijd hebt is dat beslist een aanrader.

 

1 reactie op “Kennedy Space Centre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *