file file rallentare

Andere jaren hadden we vaak mazzel met het verkeer. De file’s stonden meestal in de andere rijrichting, maar vandaag lopen we het op. De route wordt voortdurend aangepast door flinke opstoppingen. Uiteindelijk passeren we de grens met Oostenrijk en rijdt het eindelijk wat beter door. We maken ook onze eerste stop voor een bakkie koffie. Bij de grens in Duitsland was het zo druk dat ik dubbel geparkeerd heb op de rijbaan bij de raststätte om een vignet voor Oostenrijk aan te schaffen. Er staan dan ook mega veel vrachtwagens geparkeerd overal. Dat komt natuurlijk omdat het zondag is, die mogen nu niet rijden.
De koffie in Duitsland hebben we daar dus maar laten zitten. We kunnen lekker doorrijden in Oostenrijk maar aan de grens met Italië op de Brennerpas is het weer raak en rijden we tergend langzaam richting Italië.

Onze geschatte aankomsttijd gaan we zo niet redden we bellen maar met Erica in Arco.
Het probleem is nu wel dat ik geen Italiaans spreek en Erica spreekt geen Engels of Duits.

Als we met 4 ½ uur vertraging om 19:35 aankomen in Arco is er geen Erica aanwezig om de sleutel te overhandigen. Gelukkig woont ze dichtbij dus na een belletje komt ze aansnellen. Het is een prachtig, nagenoeg nieuw appartement.

Erica is een bijzonder gastvrije gastvrouw. De koelkast staat vol met lekkers.

Omdat het al laat is gaan we eerst een restaurant opzoeken om wat eten want daar zijn we nog niet aan toe gekomen. Erica heeft een goede tip en 5 minuten later zitten we aan tafel bij ristorante al Fiume.
Na een pittige reis kan onze vakantie beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *