Boulder City – Williams

Nadat we genoten hebben van een inbegrepen uitgebreid ontbijt bezoeken we het museum over de bouw van de dam. Dit museum is in het hotel, dat is wel handig.

Wat ons tijdens het ontbijt opviel was dat er een groep toeristen, op weg van Las Vegas naar de Hooverdam, binnenkwam in het restaurant en ze binnen 2 minuten een bord eten voor hun neus hadden staan. Omdat iedereen wat anders had kan het niet anders dan dat de chauffeur dit vooraf doorgebeld moet hebben. Over efficiëntie gesproken.
In het museum kan je ook nog stemmen op de naam Boulderdam of Hooverdam.
Deze kwestie ligt blijkbaar nog steeds gevoelig.

Toen de dam ontwikkeld werd zou de bouw bij Boulder plaatsvinden.
Het was beter om de dam 20 mijl verderop te bouwen dus waren er meningen die vonden dat de naam dan ook maar aangepast moest worden. Uiteindelijk werd het Boulderdam, maar enkele jaren later werd de naam veranderd in Hooverdam vernoemd, dus naar de president tijdens de bouw .

Het is een enorme prestatie tijdens de crisisjaren. Momenteel wordt een ander kunstwerk volbracht. Er is een viaduct gebouwd over de canyon. Tevens wordt de weg naar Kingman verdubbeld in aantal rijbanen. We bezichtigen de dam en vervolgen onze reis naar Williams. Bij Kingman maken we een stop bij de Walmart want de dames hebben zin in een manicure. Het is hier heel normaal dat de vrouwen regelmatig de nagels laten bewerken en aflakken, dus dat gaan de meisjes nu ook even uitproberen. Dat kan even  duren, dus ik ga me maar weer verbazen over het aanbod in deze megawinkel.

Als we weer verder rijden passeren we de 5000 ft hoogte en dalen dan weer af. Er staat hier heel veel grond te koop om een ranche te starten. We bereiken iets na 6 uur het
Motel 6  waar we 2 nachten zullen verblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *