Van Akureyri naar Reykjavik

Vandaag laten we het pitoresque maar saaie Akureyri achter ons en gaan de 385 kilometer over de ringweg naar Reykjavik rijden. Eigenlijk zouden we vandaag de Kjolur binnenland route doen, maar doordat er sneeuw is gevallen is ook deze weg dicht.

Onderweg maakt Linda nog wat foto’s van paarden. Aangezien IJsland daar ook om bekend staat en we er nog geen foto’s van hadden is dit een mooi moment om dit te doen. Dus bij deze:


Hoe dichter we bij Reykjavik komen hoe drukker het wordt op de weg. We zijn de afgelopen twee weken alleen maar in de natuur geweest en zijn er gewend aan geraakt dat we niet zoveel auto’s tegenkomen. Het is dus even schakelen voor Bas als we op een zesbaans weg komen tijdens de spits van Reykjavik.

We hebben een mooi ruim appartement gehuurd wat op een paar kilometer afstand ligt van het centrum. Aangezien we een keukentje met koelkast hebben willen we wat boodschappen gaan doen zodat we zelf kunnen koken. Simpelweg navigeren naar de dichstbijzijnde supermarkt was niet het handigst om te doen. We worden door de nieuwe Google Maps de krappe straten van het centrum in geleidt naar een klein supermarktje waar we niet eens kunnen parkeren. Het lijkt Apple Maps wel. Na veel moeite lukt het me weer uit het centrum te rijden en vinden we aan de rand van de stad een grote Bonus waar we wel relaxed boodschappen kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *