Marakooba Caves en met de boot naar Melbourne

Vandaag gaan we naar Mole Creek waar de marakooba caves liggen. Deze grotten zijn in een periode van miljoenen jaren ontstaan, zelfs toen Tasmanie nog bij het grote supercontinent behoorde en veel dichter bij de evenaar lag.


We zien mooie rotsformaties met stalagtieten, stalagmieten, wat fossieltjes en wanneer de lichten uitgaan ook een grote verzameling gloeiwormen op het plafond. Het is net alsof je naar een sterrenhemel kijkt. Barend vermoedt dat ze een verzameling LED lampjes hebben geinstalleerd.


Omdat we aan het einde van de middag al bij de boot moeten zijn gaan we weer terug naar Devonport en doen we daar nog een wandeling door de stad. Overdag is het nog wel aardig druk met mensen en er is hier ook een winkelstraatje in Europese stijl. Buiten deze winkelstraat om komt het op ons toch maar over als een saai stadje.


Rond half zes melden we ons bij de boot die om half acht het ruime sop zal kiezen. Doordat het eten niet zo super was aan boord hebben we maar even wat gegeten bij de subway. Morgenochtend gaan we na aankomst in Melbourne richting The Great Ocean Road.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *