Great Barrier Reef

De wekker gaat weer eens vroeg af, dit keer half 7. Ik probeer mezelf te troosten dat het nu half 8 is in Sydney door de tijdzones en zomertijd, maar het helpt niet echt. We hebben wel iets heel leuks voor de boeg, namelijk snorkelen op het Great Barrier Reef wat een van de grootste natuurwonderen ter wereld is. We hebben geboekt bij Ocean Spirit Cruises die een tocht langs de Oyster en Upolu Reefs aanbiedt. Gewapend met een handdoek, slippers, zonnebrand en een zonnebril lopen we richting de haven.


De boot vaart om 8 uur uit en het duurt ongeveer twee uur voordat we bij het eerste reef zijn. Deze ligt ongeveer 30 kilometer voor de kust van Cairns. We krijgen ons snorkelling equipment en kunnen vervolgens van de boot springen. De laatste keer dat ik heb gesnorkeld was toen ik klein was, en dat is te merken want de eerste paar keer krijg ik toch wat slokken zout water binnen. Maar oefening baart kunst en voordat ik het weet zit ik relaxed naar de bodem te turen.


Oyster reef bevat veelal koralen die op ongeveer 4 a 5 meter diepte liggen. Het is wel erg gaaf om het kleurspel beneden je te zien me al het leven wat erbij hoort. We zien talloze vissoorten voorbijkomen – het lijkt wel een scene uit Finding Nemo. Alleen de welbekende clownsfish vinden we hier niet.


Dat verandert bij Upolu Reef wat op een kwartier varen ligt van Oyster. Hier is het schouwspel nog spectaculairder en zijn de koralen ook wat minder diep. Zo zwem ik op een gegeven moment gewoon tussen de tropische vissen wat ik eigenlijk niet verwacht had met snorkelen.


Tegelijkertijd is alles aan boord goed verzorgd. Zo krijgen we een lunchbuffet na het eerste waterballet, en koffie met cake na de tweede. Op de terugreis wordt ook nog Australische wijn aangeboden maar dat laat ik even schieten. Tussen de twee snorkelbeurten in werd ik namelijk een beetje zeeziek, wat wel minder werd nadat ik een pilletje had genomen en wat gegeten had. Dit is eigenlijk de eerste keer in mijn leven dat ik zeeziek werd, maar dat komt misschien ook doordat ik vanochtend een lichte kater had (een welbekend minpunt van backpackersgelegenheden) en alleen een mini-croissantje als ontbijt had genuttigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *