Fitzroy Island

De wekker gaat weer vroeg want we moeten om 8 uur met de boot naar Fitzroy Island. Een resort island waar je kan relaxen op het strand, wat kan snorkelen en wat wandelroutes kan doen. Het is vandaag ook Jeff-day wat inhoudt dat Jeff in Cairns achterblijft en even z’n eigen ding kan doen. Het blijkt bij de incheckbalie dat de boot toch iets later vertrekt richting Fitzroy Island, dus we doen nog even een bakkie aan de haven. Een half uurtje later kunnen we vertrekken en gaan we met een flinke vaart richting het eiland – de totale duur is ongeveer 50 minuten.


Wanneer we op het eiland aankomen zien we een groot modern resort en een parelwit strand. Het strand bestaat echter niet uit zand, maar uit aangespoelde schelpen en koraalrif. Dit maakt het lopen of liggen niet al te comfortabel, maar het mag de pret niet drukken. Barend gaat alvast zwemmen, terwijl Marvin en ik nog een wandeling naar de top van het eiland doen. Hier zijn we toch nog ruim anderhalf uur zoet mee, en het is aardig zweten met 35 graden. Onderweg komen we nog leuke diersoorten tegen zoals cockatoos en twee grote leguanen. Wanneer we weer beneden zijn huren we wat snorkel spullen en gaan we een uurtje zwemmen. Het rif is hier ook erg mooi, al merk je wel dat er wat minder vissen zijn dan de vorige keer.


Rond half vier moeten we weer terug op de boot richting Cairns. Jeff blijkt te hebben genoten van Jeff-day. Zo heeft hij o.a. een thaise massage gekregen en flink wat souvenirtjes gescoord. ’s Avonds doen we voor de laatste maal het nachtleven bij Gilligans aan. Helaas moeten we morgen weer terug richting Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *