Fish Creek, Wilsons Promontory NP en Bairnsdale

We beginnen de dag met een ontbijtje bij de Flying Cow Cafe in het plaatsje Fish Creek. Dit gezellige tentje bevat allerlei prullaria wat met koeien te maken heeft. Dit in schril contrast met de pub om de hoek waar een levensgrote vis op ligt. Ja, het is een dolle boel in Fish Creek.


Hierna doen we Wilsons Promontory National Park aan, of zoals ze het hier noemen “the Prom”. Dit park blijkt een van de meest populaire te zijn in Australie. Het bevat meer dan 80 km aan wandelroutes en veel stranden waar men kan zwemmen of surfen.


We doen vandaag twee wandelingen met de namen “Lilly Pilly Gully Nature Walk” en “Squeaky Beach Nature Walk”. De eerste wandeling gaat door een bos en over een berg. Lonely Planet merkt op dat we tijdens deze wandeling “lots of wildlife” zullen aantreffen, maar het tegendeel blijkt waar te zijn. Binnenkort maar een brief naar ze schrijven dat ik mijn geld terug wil. Wel zien we veel schade door de overstromingen van januari, met als toppunt een strook van 20 a 30 meter breed wat van bovenaan de berg richting de kust loopt. Alles binnen deze strook is gewoon weggeslagen – een mooi kodak momentje.


De squeaky beach nature walk loopt tussen twee stranden en duurt ongeveer anderhalf uur. Jeff en Barend besluiten om de auto te pakken rechtstreeks naar squeaky beach, terwijl Marvin en ik de wandeling doen. Dat is op zich wel fijn want dat bespaart ons weer een wandeling terug naar de carpark. Onderweg zien we nog wat papegaaien die in deze bomen blijken te leven.


We eindigen de dag in Bairnsdale. Alle winkels zijn hier gesloten ivm de Melbourne Cup wat een jaarlijks terugkerende paardenrace is met ruiters van over de hele wereld. Heel Australie geniet hiervan in de vorm van een feestdag. Gelukkig is er nog wel een restaurantje met pub open en hoewel de pub officieel om half elf sluit mogen wij nog een paar rondjes langer blijven van de barman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *