Sydney – Bondi Beach

We starten de dag met de trein naar Bondi Junction. Van hieruit kunnen we de bus nemen naar Bondi Beach, een van de bekendste stranden ter wereld. Het valt ons op dat het strand wat kleiner lijkt dan we dachten; Manly Beach is bijvoorbeeld een stuk langer. Bondi Beach bestaat uit een grote straat met allerlei surfshops en cafe’s, daarvoor wat grasvelden, en uiteindelijk het strand. Je vindt hier ook veel buitenlanders, want we horen veel talen door elkaar.


Gisteren ben ik best wel verbrand op Manly Beach doordat ik de zon van Sydney onderschatte, dus ik laat het strandliggen over aan Jeffrey en Barend. Marvin is sowieso niet van het strand dus besluiten we de omgeving te verkennen. Hoewel het strand er vooral lijkt te liggen om te zien en gezien te worden, is er ook nog wel meer te doen in Bondi. Zo zijn er een paar leuke uitzichtspunten en is er verderop een tentoonstelling genaamd “Sculptures by the Sea”. Even denken we dat het zandsculpturen zijn maar het blijkt om gewone beelden te gaan die langs een pad zijn neergezet met daarachter uitzicht over de oceaan.


Rond drie uur spreken we weer af en gaan we naar Darling Harbour. Hier rijdt een monorail waar Barend als liefhebber van treintjes graag gebruik van wil maken. Het blijkt wel druk te zijn want we kunnen we moeten in verschillende treinstellen staan. Het lijkt de NS wel alleen dan wat hoger. Wel is het leuk om op deze manier door de stad te reizen.


’s Avonds eten we wat bij het Hard Rock Cafe en gaan we vervolgens weer terug naar het hotel. Morgenochtend moeten we vroeg op om onze auto in te leveren op het vliegveld en onze vlucht naar Cairns te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *